torstai 17. lokakuuta 2013

Muutama säästövinkki opiskelijalle

Niinkuin esittelytekstissäni oon kertonut, mun postauksen aiheet saattavat vaihdella aika paljonkin, vaikka pääsääntöisesti pyrin kirjoittamaan matkailuun liittyvistä asioista. Tässä postauksessa toistan monelle jo tuttuja asioita, mutta toivottavasti joku nappaa hyvän vinkin jostakin.

Eli itsellä on tullut opiskeluaikana aika monta kertaa kuun lopussa ryvettyy siinä köyhyydessä, että on ollut vaan parikymppiä rahaa ja kuukautta vielä monta päivää jäljellä. Tässä pari niksiä, mitkä mulla on toiminut talouden ollessa kuralla. :)

1.Jos lihaa on myytävänä puoleenhintaan, sitä kannattaa ehdottomasti ostaa pakkaseen isojakin määriä.

2. Eineksiä kannattaa välttää. Kolmioleipä saattaa tuntua helpolta vaihtoehdolta, mutta silläkin rahalla pystyy ostamaan paljon enemmän.

3.Syö kouluruoka.

4.Levitteissä on isoja hintaeroja. Flora on esimerkiksi paljon edullisempaa kuin oivariini, vaikkakin makuun tottuminen voi viedä aikansa.

5. Ei kannata ostaa kalliita shampoita/hoitoaineita. Itse käytän omiin hiuksiin ja pidennyksiin esim. erittäin hieno suomalainen mustikkashampoo ja hoitoainetta. Ne tekevät hiuksista todella hyvälaatuiset ja vetävät monelle kalliille merkille vertoja. Monesti tämä merkki on alennuksessa tyyliin "3pulloa 2 eurolla".

6. Pidä opiskelijakortti ajantasalla. Matkustaminen tulee puolet halvemmaksi ja välillä myös esim.ruokapaikoissa on opiskelija-alennuksia.

7. Älä käy lähikaupoissa vaan mene ruokaostoksille esim. lidliin jos se on mahdollista.

8. Osta vaatteet sesonkiajan ulkopuolelta. Vaikka tuntuukin mälsältä ostaa syksyllä ballerinoja, säästät pitkän pennin ja kesällä kiität itseäsi ;) Jotkut vaatteet ovat ajattomia joten muodinkaan muuttuminen ei haittaa!

9.Kun tilaat netistä vaatteita, muista aina etsiä kyseiselle verkkokaupalle alennuskoodia. Voit säästää useita kymppejä tällä metodilla.

10. Vältä baarissa ravaamista. Jos käytät alkoholia, tulee huomattavasti halvemmaksi pitää vaikka illanistujaiset kotona.



Olisin voinut jatkaa listaa loputtomiin, mutta opashommat kutsuu! :D








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti