sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Alkoholin liikakäyttö

Alkoholin liiallinen kulutus on arka aihe, varsinkin jos alkoholismiin syyllistyy nainen. Miesten kohdalla asiasta on paljon helpompi heittää "läppää" ja asiaa on helpompi pitää hauskana. "Hahah make tais juoda litran liikaa, se oksensi lattialle ja sammu kylpyammeeseen". Sama naisesta? Not so cool. Asia siltikin koskee myös monia naisia, jopa tyttöjä. Alkoholin liikakäyttö ei ole pelkästään sitä, että juodaan joka päivä aamusta iltaan tai asutaan kadulla ja juodaan lasolia. Se on myös sitä, että silloin kun juo, tulee ihan tahtomattaankin juotua niin paljon, että muisti menee. Monesti myös ihmisen käytös muuttuu täysin ja illan aikana saattaa esiintyä agressiivistä ja muutenkin todella epänormaalia käytöstä.

En puhu tästä aiheesta muuten vaan, puhun tästä siksi, että omaan samanlaisia ongelmia. En ole mikään alkoholin suurkuluttaja, mutta joskus kun juon tulen ihan yllättäen liian humalaan. En ole tietoisesti enkä varmaan epätietoisestikkaan pyrkinyt siihen, se vain tapahtuu. Mitään kauhean hirveää ei ole päässyt tapahtumaan, mutta pelko on aina olemassa. Isoin ongelmani on, että silloin kun juon, menee muistini todella helposti pois illan aikana. Viimeisenä muistan pienen sopivan hiprakan ja sitten NAPS. Valot menee kiinni.

On äärimmäisen ahdistavaa olla muistamatta iltaa, vaikka mitään ei olisi tapahtunutkaan. Psyyke halkeaa palasiksi viimeistään silloin jos on tehnyt jotain pahaa tai ollut ilkeä, eikä muista mitään. Onhan se hivenen vaikeaa pyydellä anteeksi ja selitellä asioita joista ei ole harmainta aavistustakaan.

Olen tosissani miettinyt jättäväni nämä pari kertaa kuukaudessa tapahtuvat irtiotot kokonaan pois tämän ongelman takia. Ei se raivoraittius minua kyllä millään lailla kiinnosta, mutta uskon, että uusia ovia aukeaa kuitenkin tämän myötä. Ehkäpä kiinnostun nyrkkeilyn aloittamisesta? Tai käyn ostamassa lisää vaatteita rahalla mikä menisi baariin? Vai alanko säästämään?

Mietin pitkään uskallanko kirjoittaa asiasta jonka monet kieltävät. Sitten mietin, että jonkun on pakko. Ongelma ei ole harvinainen mikäli tilastoja katsoo. Kukaan ei vain halua puhua siitä ääneen. Ei ole vain kokopäivä juoppoja, on myös ihmisiä jotka juovat kerran-pari kuukaudessa, mutta saavat silläkin ongelmia aikaan.


Ilmeeni kun mietin uskallanko julkaista tämän..

Uutta parempaa raittiimpaa talven alkua hyvät ihmiset. Elämä on mahdollisuuksia täynnä, eksykää rohkeasti ja löytäkää tie takaisin. Tehkää virheitä ja oppikaa niistä. Olkaa rohkeasti epätäydellisiä. Kunhan olette aitoja ja pyritte edistymään elämässänne. :)



Ps. En oo vielkää päässyt silmälaseistani eroon. Onko mielestäsi rillit HOT or NOT?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti