torstai 7. marraskuuta 2013

Ylipainoisten ihmisten haukkuminen ja syrjintä

Sain idean postaukselleni aika erikoisella tapaa. Olimme tuttavani kanssa hänen luonaan ja hän nauroi uutiselle, jossa pahasti ylipainoinen henkilö oli ostanut itsellensä kaksi paikkaa lentokoneesta mahtuakseen istumaan, mutta paikat olivatkin olleet eri puolilla käytävää.

Se ivallinen nauru sai vereni kiehumaan. En ole mikään tosikko luonteeltani, mutta ylipainoisille ihmisille nauraminen on mielestäni jotenkin sairasta. Huomauttaessani ystävälleni asiasta syntyi kiivas keskustelu aiheesta. Hänen mielestään ylipaino on vain oma syy ja ylipainoisille on syytäkin nauraa. Itse olen täysin eri mieltä.

JA NYT ALKAA RAGE

Ensinnäkin, millä helvetin oikeudella KUKAAN menee haukkumaan ylipainoisia? Ihankuin he eivät tiedostaisi itse ylipainoaan ja yrittäisi kaikin mahdollisin tavoin päästä ylipainostaan pois. Ja joo joo, onhan niitäkin varmaan yksi miljoonasta, jotka tarkoituksella haluavat olla ylipainoisia, mutta ei tartuta siihen. Ylipaino on monelle henkisesti ja fyysisesti helvetinmoinen taakka, ylipainoista ei pidä sääliä, mutta he ansaitsevat täysin saman kohtelun siinä missä normaalipainoiset tai alipainoiset.

Olen löytänyt lukemattomista luotettavista lähteistä syitä, miksi toiset ovat ylipainoisia ja toiset eivät. Edelleen, jos aihe oikeasti kiinnostaa niin lainatkaa vaikka kirjastosta kirja tai kirjoittakaa googleen "ylipainon syitä". Jos on oikeasti energiaa mollata ja tehdä pilkkaa ylipainoisista, niin eikö saman energian voisi kohdentaa vaikka auttamiseen, tukemiseen tai kertomaan terveellisistä elämäntavoista kerta itse on niin v*tun täydellinen.

Jos itse kuulut ihmisiin, jotka eivät ymmärrä ihmisten erilaisia ongelmia, ja haukut arpia ilman, että tunnet haavoja niin katso peiliin. Mieti jos olisit ollut lapsesta asti lihava ja suhteesi ruokaan olisi aina ollut jotenkin erilainen.. Sehän on ihan tutkittu juttu, että joillakin ihmisillä ruoka saa aikaan niin sanotun "syö tai kuole" vietin, jota ei normaalisti ihmiselle tule.

Olisin kiitollinen kuulemaan erilaisia näkemyksiä aiheesta, joten kommenttiboksi on teidän. Pahoittelen ehkä turhankin kärkästä kielenkäyttöäni, mutta ainakin kirjoitin sydämestä.

Illemmalla pääsette iloisemman postauksen pariin, pusi pusi ja älkää latistako tai mollatko muita ihmisiä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti