perjantai 8. marraskuuta 2013

Kootut laihdutusvinkit, jotka itselläni ovat tehonneet

En tiedä teinkö tämän blogipostauksen motivoidakseni itseäni vai muita :-D Noh, eikai sillä perimmäisellä tarkoituksella niin paljon väliä ole. Eli ajattelin listata tähän asioita, joiden avulla itse olen saanut painoni hallintaan. Useat vinkit ovat varmasti jo monelle tuttuja, joistakin vinkeistä joku voi olla eri mieltä, mutta itse koen nämä parhaaksi ohjenuoraksi painonhallintaan omalla kohdallani.

1.Kun aloitat laihdutusprosessin, tee selkeä suunnitelma siitä, mitä haluat. Kuinka monta kiloa haluat pudottaa, miksi ylipäätään haluat laihduttaa jne. Uusi ruokavalio olisi hyvä kirjoittaa ylös paperille ja teipata se vaikka jääkaapin seinään kiinni. Voin kertoa, että kaikki laihdutukseen liittyvä mikä on jääkaapin seinässä kiinni lisäävät kyllä sitä syyllisyyden tunnetta repsahtaessa! :D

2. Tavoitekuva jääkaapin oveen. Eikös kaikilla naisilla ole joku ihannenainen, keneltä haluaisi näyttää? Ei muutakuin kuva jääkaappiin, niin eiköhän ainakin kaksi kertaa tule mietittyä ottaako sen pitsan sieltä vaiko ei.

3. Edelliseen kohtaan liittyen, älä edes osta sitä pitsaa sinne jääkaappiisi. On huomattavasti helpompi syödä terveellisesti, kun koko kämppä ei ole mikään houkutusten pesä. Älä myöskään mene nälkäisenä kauppaan, niin ei tule niitä herkkuja ostettuakaan.

4. Mittaa paino kerran viikossa ja kirjaa se ylös. On aivan turhaa käydä joka päivä vaa'alla, koska paino voi päivän aikana vaihdella niin paljon.

5. Juo vettä! Riippuen koostasi, 2-3L on hyvä. Veden juonnistakin saa mukavaa puuhaa, kun laittaa vesikannuun vaikka sitruunaviipaleita ja sitten vain jääkaappiin. Sitruunaviipaleet tuovat tosi kivan ja raikkaan maun.

6. Voit pitää kerran viikossa mättöpäivän. Buustaa hyvin aineenvaihduntaa. Itse en kuitenkaan tykkää tästä, koska kun laihdutan haluan olla täydessä kontrollissa ja niin sanotussa ruodussa.

7. Liikunta on aina hyvästä, mutta se ei ole kuitenkaan pääasia painonhallinnassa. Älä ota _liikaa_ stressiä siitä. 80% työstä tehdään keittiössä, 20% liikunnalla. Kuntosalilla voit hyvin muokata kehoasi, lenkkeily vähentää selluliittia jne, mutta itse painonpudotukseen liikunnalla ei ole ihan niin iso merkitys kuin moni ehkä luulisi.

8. Jos tykkäät napostella, tee kurkku ja porkkana siivuja jääkaappiin valmiiksi ja niiden seuraksi vähäkalorinen dippi.

9. Etsi itsellesi uusia herkkureseptejä joissa ei ole paljon kaloreita. Itse olen nykyään muuttunut melkeinpä kasvissyöjäksi, koska olen huomannut kasvisruokien sisältävän niin vähän kaloreita. Omat uudet herkkureseptini ovat kasvispihvit ja sienikeitto, sekä kukkakaaligratiini.. Nam.

10. Joku kerran ehdotti mulle painonhallinnan avuksi myös kasvissyöjäksi ryhtymisen. Hän perusteli väitettään sillä, että kasvissyöntikin vaatii sen verran itsehillintää, että siinä tulee jotenkin otettua sitten kerralla kunnolla itseänsä niskasta kiinni? Ok.. en nyt kommentoi tähän mitään.

11. Yritä jotenkin saada ajatukset pois ruoasta, itselläni on ainakin vaikeinta ollut painonhallinnassa se, että ruokaan on tietynlainen suhde. Välillä tuntuu, ettei oikeasti pysty ajattelemaan muuta kuin ruokaa. Kehitä siis itsellesi keino olla ajattelematta sitä. Itselläni auttaa tietokoneella olo, sekä tupakalla käynti (en suosittele tupakointia kenellekkään, joten älkää ymmärtäkö väärin)

12. Ennen ruokailua kannattaisi juoda vettä. Muistatteko,kun olitte pieniä ja vanhempasi sanoivat sinulle "ÄLÄ TÄYTÄ MAHAASI JUOMALLA ENNEN RUOKAILUA"? Niinpä, kaikki varmaan tajusi nyt pointin.

13. Laske oma päivittäinen kalorintarpeesi esimerkiksi. kiloklubissa. Kiloklubiin on ilmainen rekisteröityminen ja siellä voi laskea paljonko saat syödä kaloreita päivässä, että laihdut esim. 0,5kg viikossa jne.

Tämä ei nyt todellakaan ollut mikään "PAINONHALLINNAN ABC" vaan muutamia hyväksi toteamiani vinkkejä. :) Toivottavasti joku sai inspistä tai muuten vain löysi jonkun uuden neuvon.

Illalla näytän teille hiusteni muodonmuutoksen, katsellaan silloin uudestaan! <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti