perjantai 22. marraskuuta 2013

Miten saada ideoita ja inspiraatiota blogin kirjoittamiseen?

Veikkaan, että todella moni pyörii tämän kysymyksen äärellä. Ihminen on sikäli jännä otus, koska monesti kun olisi aikaa ja rauhaa kirjoittaa niin NAPS, päässä ei pyöri kuin silmät.

Itsellänikin on aloittelevaksi bloggaajaksi (en ole ehtinyt kaluta vielä montakaan aihetta) välillä vaikeuksia tekstin luomisessa. Pitää tosiaan miettiä pitkään mistä sitä kirjoittaisi. Kiinnostaako lukijoita samat asiat kuin minua? Päätin, että en välitä.

Toisin sanoen, haluan kirjoittaa asioista joista ihan itse tykkään, jotka ovat mielestäni tärkeitä ja joista koen olevan muille hyötyä. Haluan vain olla oma itseni ja tuoda kimurantin persoonallisuuteni julki. Ei ole mikään salaisuus enää, että en ole se maailman tasapainoisin ja täydellisin ihminen. En siis aiokkaan muuta mielikuvaa ihmisille blogillani tuoda. "Minut on kasvatettu olemaan aito, ei täydellinen".

Mutta, eipäs jätetä otsikon lupauksia kokonaan huomioimatta. En voi taata vinkkien sopivan kaikille, mutta jos edes joku niistä jotain irti saa olen onnellinen. Itse rakastan selkeyttä ja helppoutta kun kaipaan vastausta johonkin asiaan, joten päätin tehdä vain yksinkertaisen listan sen kummempaa "runoilematta" :D

•Vaihda maisemaa. Oma tuttu koti on  ihan jees kirjoitusalusta, mutta inspis saattaa syttyä paremmin vieraassa paikassa.

•Tutki itseäsi. Mitkä asiat ovat tällä hetkellä sinulle tärkeitä? Mihin haluat maailmassa muutoksen?

•Selaile netistä elokuvien nimiä ja valitse mielenkiintoisin seuraavan tekstisi otsikoksi. Sinun ei tarvitse kirjoittaa leffa-arvostelua, vaan otsikkoon liittyvä teksti.

•Avaudu välillä. Ei kukaan usko elämäsi olevan aina täydellisen seesteistä lenkkipoluista aina kavereiden tapaamisiin. Kerro pahin mokasi tai mitä tapahtui kun nukuit pommiin ekana työpäivänä!

•Älä stressaa liikaa. Jos ei tee mieli kirjoittaa, älä kirjoita. Paineet ovat toki kovemmat niille, jotka elättävät itsensä bloggaamisella, mutta kannattaa silti ottaa ihan rauhassa. Jo uutisten selaaminen saattaa monestikkin luoda jutun aiheen.

Lopuksi kuva minulla hoidossa olevasta kissasta Mörristä, joka näyttää mielestäni tässä kuvassa aika helvetin creepyltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti